Här kan du söka ST-tjänster

Här presenteras de vårdcentraler som söker ST-läkare denna gång. Läs gärna närmare om hur varje vårdcentral arbetar.

Sök Norra Dalarna

Ansök senast 12 februari. Du anger i ansökan vilken vårdcentral du vill söka till.

Sök ST i Norra Dalarna

Sök Mellersta Dalarna

Ansök senast 12 februari. Du anger i ansökan vilken vårdcentral du vill söka till.

Sök ST i Mellersta Dalarna

Sök Södra Dalarna och Västerbergslagen

Ansök senast 12 februari. Du anger i ansökan vilken vårdcentral du vill söka till.

Sök ST i Södra Dalarna och Västerbergslagen

Södra Dalarna och Västerbergslagen

Vårdcentral AvestaHälsan har funnits sedan 2012 och har idag ca 8 200 listade patienter. Hos oss arbetar ca 35 medarbetare som distriktsläkare, ST-läkare, AT-läkare, fysioterapeuter, barnmorskor, BVC-sköterskor och distriktssköterskor med olika profilområden. Vi har även rådgivningssköterskor, medicinska sekreterare, psykoterapeuter samt undersköterskor och eget lab.

Vi är en privatägd vårdcentral som har vårdvalsavtal med Region Dalarna. För den enskilde patienten gäller exakt samma förutsättningar, vårdgarantier och avgifter mm som på en offentligt driven vårdcentral. Vårdcentral Avestahälsan är helt fristående från stora vårdbolag och har verksamhet enbart i Avesta men med listade patienter även från omgivande kommuner.

Avestahälsans vision är att aktivt bidra till Sveriges bästa lokala sjukvårdssystem. Vi strävar mot att vara Sveriges mest attraktiva vårdarbetsplats som attraherar den bästa hälso- och sjukvårdspersonalen. Vi ska bedriva vård av absolut högsta kvalitet med trygga och trogna patienter.

Våra lokaler utökades och renoverades 2021-2022 och är väl anpassade för verksamheten. Vi delar fastigheten med Företagshälsovården Avestahälsan.

Våra ledord är: Kompetens – Omtanke – Service – Tillgänglighet

Som ST-läkare hos oss kommer du till ett drivet och glatt gäng. I verksamheten finns idag 5 distriktsläkare med olika tjänstgöringsgrad, 5 ST-läkare som alla kommit olika långt samt 2 AT-läkare och snart även 1 BT-läkare. Vi har gott utbildningsklimat med erfarna handledare, ett par tidigare studierektorer samt två deltids-doktorander. Läkargruppen på hela Avestahälsan anordnar även återkommande egna fortbildningstillfällen (”JournalClubs”) med tillhörande AfterWorks. Då en av våra ST-läkare blir färdig specialist nu i dagarna önskar vi välkomna en ny kollega in i vårt härliga gäng.

Är du nyfiken på att arbeta hos oss? Tveka inte att kontakta oss för att få veta mer hur det är att arbeta hos oss!

Kontakt

Jennifer Tiger
ST-läkare 
E-post: jennifer.tiger@regiondalarna.se

Marie-Louise Albertsson
Verksamhetschef
E-post: marie-louise.albertsson@regiondalarna.se

Marcus Carlsson
VD och specialistläkare
E-post: marcus.carlsson@regiondalarna.se

Webbplats

www.avestahalsan.se (extern länk)

Koppardalens Vårdcentral ligger i Avesta och ägs av Praktikertjänst. Vi har 6300 listade patienter och är 23 anställda. Läkargruppen består av tre allmänspecialister, en specialist i ortopedi, en ST-läkare och en AT-läkare. Vi arbetar för hög kontinuitet både för patient och för personal. I höst inleder vi utvecklingen av det digitala mottagningsarbetet.

Vi erbjuder en ST-placering på en flexibel vårdcentral där alla hjälps åt och nya tankar och idéer är välkomna. Vi har erfarna handledare som arbetat många år inom Region Dalarna och är bekanta med deras rutiner.

Våra lokaler ligger i Koppardalen, i ett av järnverkets gamla slaggstenshus. Mottagningen är ljus och fin med stora fönster som vetter ut mot Dalälven och Avestaforsen.

Praktikertjänst erbjuder olika forum för anställda som ST-dagarna där du kan ta del av föreläsningar, inspiration och bredda ditt kollegiala nätverk. Det finns även en ledarskapsutbildning.

Kontakt

Sofia Storsved
Verksamhetschef
E-post: sofia.storsved@regiondalarna.se

Vårdcentral Hedemora har ca 10 000 listade patienter och vårdcentralen är belägen i Södra Dalarna. Vi som arbetar på vårdcentral Hedemora samarbetar mellan professioner för att arbeta utifrån ett personcentrerat förhållningssätt med fokus på God och Nära vård.

Det som utmärker oss är fokus på förbättringsarbeten och utvecklingsområden inom primärvården såsom digitalisering och tillgänglighet. Klimatet inom arbetslaget är lättsamt och vi har roligt tillsammans på jobbet.

Som ST-läkare på vår vårdcentral får du en spännande omväxling av patienter och arbetsuppgifter utifrån en trygg och god handledning. Du får även goda fortbildningsmöjligheter i form av schemalagda möten för patientfallsdiskussioner med dina läkarkollegor på vårdcentralen.

Välkommen till en arbetsplats där patientens behov och personalens välmående står i fokus!

Kontakt

Victoria Lindmo
Verksamhetschef
E-post: victoria.lindmo@regiondalarna.se
Telefon: 072-520 73 00

Vårdcentral Långshyttan har ca 5 100 listade patienter och vårdcentralen är belägen i Södra Dalarna. Vi som arbetar på vårdcentral Långshyttan samarbetar mellan professioner för att arbeta utifrån ett personcentrerat förhållningssätt med fokus på God och Nära vård.

Det som utmärker oss är att vi är en liten vårdcentral med flera distriktsläkare och god handledarkapacitet. Vi arbetar utifrån fast läkarkontakt och som ST läkare hos oss får du chansen att själv vara fast läkarkontakt till patienter. Vi arbetar även med hembesök och driver flera förbättringsarbeten kring digitalisering

Hos oss får du kontinuerligt chansen till undervisning och fortbildning genom läkarmöten och handledning av distriktsläkare på plats

Varmt välkommen till  en liten och familjär vårdcentral!

Kontakt

Victoria Lindmo
Verksamhetschef
E-post: victoria.lindmo@regiondalarna.se
Telefon: 072-520 73 00

Vårdcentral Säter är enda vårdcentralen i kommunen och belägen i det natursköna området vid kanten av sjön Ljustern. Hos oss är ca 9 200 patienter listade och vi har ett 50-tal anställda inom olika yrkeskategorier. Vi har läkarmottagning, sjuksköterske- och barnmorskemottagning, samtalsmottagning, samtalsmottagning för barn och unga (SBU) samt en rehabavdelning.

Hos oss finns i dagsläget två fasta läkare. En barnläkare och en specialist i allmänmedicin samt medicinsk rådgivare. Vi har även förmånen att ha ST-läkare, och i perioder även BT- och AT-läkare. Det som utmärker oss är en känsla av gemenskap och öppenhet, här trivs man. Här är vi alla en del av ”laget” och vi gör tillsammans det bästa för våra listade patienter. Vi är en vårdcentral som ständigt utvecklas och strävar hela tiden mot att genomför aktiviteter som går i linje med ”God och nära vård”.

Kontakt

Anna Collaros
Verksamhetschef
Tel: 070-647 62 25
E-post: anna.collaros@regiondalarna.se

Michael Calamia
Läkare och medicinsk rådgivare 
E-post: Michael.Calamia@regiondalarna.se

Vårdcentralen Ludvika-Grängesberg är av större karaktär med drygt 15 000 listade patienter. Vårdcentralen är belägen på lasarettet i Ludvika och har nära samarbete med övriga enheter som Närakuten, Vårdavdelningen, Medicinmottagningen och Röntgen.

På vårdcentralen arbetar många yrkeskategorier. Vi arbetar i team där alla läkare har en teamsjuksköterska knuten till teamet. Det finns även en stödläkare på plats att konsultera och erfarna handledare.

Hos oss arbetar sex distriktsläkare, en barnläkare, två hyrläkare och sex ST-läkare som kommit olika långt. Några av våra ST-läkare blir inom kort klara specialister, vilket gör att vi välkomnar dig att söka till vår arbetsgrupp. Som ST-läkare har du möjlighet att påverka ditt schema och du kan till viss del arbeta hemifrån. Inom Mobilt team och Näraktuten finns chans att arbeta jourer.

Kontakt

Anette Gerlström
Verksamhetschef
E-post: anette.gerlstrom@regiondalarna.se

Maria Ferner
1:a linjens chef
E-post: maria.ferner@regiondalarna.se

Mellersta Dalarna (Falun, Borlänge och Gagnef)

Vårdcentral Läkarhuset Borlänge är en del av Prima Vård. Vi har cirka 12 700 listade patienter. Alla personalkategorier finns under samma tak såsom MVC, BVC, KBT, specialistsjuksköterskor, LAB, arbetsterapeut och fysioterapeut som alla har ett nära samarbete med läkarna.

Idag finns det fem fast anställda allmänspecialister och en BVC-läkare som alla är duktiga handledare. Vi har två ST-läkare, en AT-läkare och ibland även läkarkandidater. Våra utbildningsläkare har ett anpassat schema och lista samt kan själv påverka arbetsbelastningen.

Hos oss får du trevliga kollegor och en god arbetsmiljö i fina lokaler. Välkommen!

Kontakt

Christin Elofsson-Arons
Verksamhetschef
E-post: christin.elofssonarons@regiondalarna.se

Vårdcentral Domnarvet är en av de större vårdcentralerna i Dalarna med cirka 15 000 listade patienter. Vårdcentralen ligger i samma byggnad som Borlänge sjukhus. I närheten finns Bergebo motionscentral som erbjuder fina vandringsmöjligheter och preparerade längdspår vintertid.

Personalstyrkan är stabil och erfaren, många är vidareutbildade i olika specialområden och vi arbetar därför i team för att erbjuda våra patienter en god vård av hög kvalitet.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en trevlig och välkomnande arbetsmiljö.  Arbetet sker på vårdcentralen men i ibland också i patientens hemmiljö. 

Utbildningsmiljön är god och vi har idag flera läkare under utbildning som arbetar hos oss med regelbunden handledning av erfarna läkarkollegor.

Vårdcentralen arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats för alla våra anställda.

Kontakt

Fredrika Vallin
Avdelningschef
E-post: fredrika.vallin@regiondalarna.se                    

Jenny Sheng
Läkare
E-post: jenny.jansson@regiondalarna.se

Vi har 12 600 patienter och ligger centralt i Borlänge med goda kommunikationsförbindelser. Vi är ett arbetslag med god stämning där samarbetet mellan olika professioner är mycket gott.

Vi fokuserar på strukturerat utvecklingsarbete för att ge våra patienter den bästa sjukvården och samtidigt skapa god arbetsmiljö. Vi har fortlöpande underläkare, AT- och ST läkare i verksamheten och är måna om att skapa goda förutsättningar för utbildning, och god handledning är en naturlig del av vårt dagliga arbete.

I tjänsten som ST-läkare inom allmänmedicin hos oss möter du en spännande omväxling av patienter och arbetsuppgifter. Varje vecka får du möjlighet till fortbildning  i form av patientfallsdiskussioner med andra läkare samt regelbundna lokala fortbildningsdagar.

Välkommen till en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö med hög trivselfaktor!

Kontakt

Vesa Juujärvi
Verksamhetschef
E-post: Vesa.Juujarvi@regiondalarna.se

Vi har goda möjligheter att ta emot läkare under utbildning. Verksamheten är särskilt utformad för att möjliggöra en bra utbildningsmiljö både lokalmässigt och ur handledning och studiesyfte, vilket lett till att vi har gott rykte bland studenter.

Vårdcentralen är en verksamhet som ligger i framkant vad gäller utveckling mot att patienterna själva ska vara delaktiga i sin vård.

Vårdcentralen Kvarnsveden ligger i Borlänge beläget i mellersta Dalarna, som är rikt på kultur, har goda förbindelser till Stockholm och en närhet till naturen. Både Borlänge sjukhus och Falu lasarett ligger nära Vårdcentral Kvarnsveden. 

Kontakt

Karin Florén
Verksamhetschef
E-post: karin.floren@regiondalarna.se

Vårdcentral Britsarvet-Grycksbo är uppdelad på två mottagningar, en i Falun och en i Grycksbo (15 km utanför Falun).

Vi har god läkarbemanning och erbjuder en bra utbildningsmiljö. Alla läkare har en patientlista och ingår i ett team tillsammans med övriga professioner på vårdcentralen. Teamen har daglig rond för att tillsammans bedöma och prioritera inkomna patientärenden.

Kontakt

Julia Tagevi
ST-läkare
E-post: julia.tagevi@regiondalarna.se

Kristina Ragnarsson
Verksamhetschef
Telefon: 072-519 38 51
E-post: kristina.ragnarsson@regiondalarna.se

Falu vårdcentral är en privat vårdcentral som ägs av Prima Vård. Här finns cirka 16 300 listade patienter. Vi har cirka 70 medarbetare som samarbetar väl inom de olika yrkeskategorierna på vårdcentralen - läkare, sjuksköterskor, barnmorskor psykologer, samtalsterapeut, medicinska sekreterare, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeut med flera. Tillsammans är vi ett team med olika funktioner men med ett gemensamt mål - att göra det bästa för våra patienter.

Vi anammar ett humanvetenskapligt perspektiv där idén om allas lika värde gäller utan reservationer. All vår verksamhet utgår från ett patientperspektiv och frågan: ”Vad är bäst för patienten?” Vi har ett respektfullt och empatiskt förhållningssätt gentemot såväl patienter som våra medarbetare och samarbetspartner. Arbetet ska ske efter vetenskap och beprövad erfarenhet.

Kontakt

Maria Nyberg
Verksamhetschef
E-post: maria.a.nyberg@regiondalarna.se

Vårdcentral Kvarnporten är Dalarnas nyaste vårdcentral. Vi slog upp dörrarna den 1 september i år. Vi ägs inte av något storbolag eller riskkapitalister, utan ägarna utgörs av en styrelse bestående av personal från professionen, som alla även arbetar patientnära i det dagliga arbetet på vårdcentralen.

Här finns tre distriktsläkare anställda med lång erfarenhet från patientarbete, arbetsledning, patientsäkerhetsarbete och framför allt handledning av utbildningsläkare på alla nivåer.

Kvarnporten är en liten komplett vårdcentral med alla professioner representerade under samma tak. Här finns förutom läkarna även distriktssköterskor med astma/KOL och allergikompetens, arbetsterapeut, fysioterapeut, undersköterskor, medicinska sekreterare, barnmorska och barnsjuksköterska. Inom verksamheten finns MVC och BVC med både psykolog och KBT-terapeut.

Vår vision är att alla våra listade personer ska ha en fast listad läkare, som man träffar när man behöver. Vi erbjuder digital vård för de som önskar och vi anpassar våra öppettider för besök utifrån patientens möjligheter. Personalen har individuella scheman för ökad trivsel. Vi är ett utvecklingsbenäget gäng med korta kontakt- och beslutsvägar, som alla arbetar samma mål, att ge våra listade personer en god vård inom vårdgarantin, och en bra arbetsmiljö.

Vi är godkända av vårdval i Region Dalarna och arbetar under samma villkor för patienter och anställda som regiondrivna vårdcentraler, och andra privata vårdcentralen i Region Dalarna.

Kontakt

Karolina Estman
Biträdande verksamhetschef, distriktssköterska 
Telefon: 023-42 000, 070-23 77 429
E-post: karolina.estman@regiondalarna.se
Webbplats (extern länk)

Vårdcentral Norslund ligger öster om centrala Falun och det går regelbunden kollektivtrafik hit. Vårdcentralen har stort upptagningsområde med cirka 12 000 listade patienter.

På vårdcentralen arbetar 45 medarbetare med varierande arbtsuppgifter. Vi har olika yrkeskategorier som distriktssköterskor, sjuksköterskor, samtalsterapeuter, psykologer, medicinska sekreterare, receptionist, rehab-koordinator, fysioterapeut, undersköterskor, chefer och läkare. Alla har en viktig funktion i kugghjulet som driver vårdcentralen framåt.

Hos oss får du ett varierande uppdrag som ST-läkare. Du får bred utbildning och lär dig arbeta i team. Vi har kompetenta distriktsläkare som står för regelbunden handledning och stöttning i vardagen. Att arbeta här är mångsidigt och du ansvarar för olika arbetsuppgifter. Vi har en teambaserad bedömningsmottagning där man tar emot patienter för korta besök, där bedömer du patientens hälsostatus med hjälp av en rådgivningsdoktor som stöttar dig i frågor som uppstår. Du ingår i läkargruppen där du deltar i verksamheten och arbetsuppgifterna anpassas efter din kunskap och erfarenhet.

Hos oss har vi en trygg och välfungerande arbetsmiljö där delaktighet och engegemnang är viktigt. Vi har regebundna möten varje vecka där medarbetarna kan vara med och påverka såväl arbetsmiljö som verksamhet. Vi har en härlig gemenskap där alla bidrar till ett gott arbetsklimat och samarbete.

Som ny medarbetare kommer får du introduktion de första dagarna för att lära känna  nya kollegor och se hur man arbetar i olika yrkeskategorier.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Vårdcentral Norslund.

Kontakt

Linda Flygt
Avdelningschef
Telefon: 076-817 51 62
E-post: linda.flygt@regiondalarna.se

Vårdcentral Tisken ligger mitt i centrala Falun och har ca 12 000 listade patienter. Hos oss kommer du ingå i ett välfungerande team om ca 50 medarbetare fördelat i olika yrkeskategorier – distriktssköterskor, sjuksköterskor, samtalsterapeuter, psykologer, sekreterare, undersköterskor, administratörer, rehab-koordinator, fysioterapeut, chefer och läkare.

En god arbetsmiljö och en välfungerande verksamhet är viktigt för oss och utgår från medarbetarnas engagemang och delaktighet. Vi vill därför förmedla så bra information, delaktighet och givande möten som möjligt för att alla ska känna att de kan påverka och vara en del av helheten. Arbetsmiljön står högst upp på vår agenda och det genomsyrar vår plan för både möten och annan information i vardagen. Det är viktigt att alla får vara med i gemenskapen, känna sig hörd och få utrymme för funderingar och idéer.

Vi välkomnar nya medarbetare med introduktion och presentation av verksamheten de första dagarna på plats. Dels för att få en inblick i verksamheten, dels för att lära känna nya kollegor och få kunskap om vad alla jobbar med. Efter det börjar andra delen av introduktionen där du går med övriga yrkeskategorier och lär dig patientflödet på vårdcentralen.

Att arbeta hos oss innebär ett mångsidigt arbete med varierade arbetsuppgifter. Utöver sedvanliga läkaruppgifter ingår du i läkargruppen, deltar på alla möten och har handledning 1 gång/vecka. Under alla dina arbetspass finns en DL eller erfaren ST tillgänglig som ”konsultläkare” för att svara på frågor och fungera som stöd. Ditt schema kommer initialt anpassas utifrån din kunskap och erfarenhet för att därefter byggas på. Du kommer också att få arbeta jourpass när du har blivit mera van och är godkänd av din handledare och verksamhetschef.

Varmt välkommen till en trygg, utvecklande och trevlig arbetsplats!

Kontakt

Anna Wiklund
Avdelningschef
Telefon: 023-491733, 072-083 75 13
E-post: anna.wiklund@regiondalarna.se

Vårdcentral Svärdsjö är Falu kommuns landsbygdsvårdcentral, belägen ca 2,7 mil från centrala Falun. Vi är en liten enhet med ungefär 5 000 listade patienter som geografiskt spänner över halva Falu kommun. Avstånden gör att vi har fler akutpatienter än Faluns mer centrala vårdcentraler vilket brukar uppskattas av AT/ST då det blir mer varierande arbetsuppgifter.

Vi är en liten personalgrupp om ca 20 personer. Personalgruppen kännetecknas av gott samarbete och välvilja om varandra enligt tidigare AT/ST-läkare hos oss. Här blir du väl omhändertagen och snabbt ”en i gänget”.

Vi har förmånen att ha både BVC/MVC på plats men för tillfället är MVC förflyttad till familjecentral Elsborg i centrala Falun.

Personalgruppen består förutom av läkare, sjuksköterskor, distriktssköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare även av vårdsamordnare psykisk hälsa, verksamhetsutvecklare, servicemedarbetare, psykologer, fysioterapeut och rehab koordinator. Läkargruppen består av 6 engagerade specialister i allmänmedicin med spännande och betydelsefulla sidouppdrag. Här finns en stor drivkraft i att förbättra verksamheten utifrån alla nya rön. Ledningen vid vårdcentralen kännetecknas av en öppenhet och flexibilitet och främjar en god utbildningsmiljö inom primärvård och för att utveckla Din nyfikenhet till att vilja lära mer inom primärvårdens breda kompetensområde.

Hos oss erbjuds du en gedigen introduktionsplan anpassad efter dina förkunskaper och erfarenheter. Vi värdesätter och prioriterar handledning och vi förstår vikten av dagliga avstämningar och veckovisa läkarmöten.

Föreläsningar och annan intern fortbildning är självklart öppna för ST-läkare. Administration + studietid enligt gällande rekommendationer samt egna bokningsbara tider för uppföljande besök av patienter med speciellt utbildningsvärde. Vi inleder ditt tidsschema med väl tilltagna tider för patienterna, som efter hand kan kortas ner efter överenskommelse med handledare/chef.

Välkommen att göra din AT/ST hos oss!

Kontakt

Marie Ahlin Janérs
Avdelningschef
Telefon: 070-327 51 11
E-post: Marie.AlinJaners@regiondalarna.se

Vårdcentral Gagnef har goda möjligheter att ta emot utbildningsläkare och har stor erfarenhet av handledning. Hos oss blir du en av flera ST-läkare, vilket skapar en fin gemenskap för dig som student.  

Vårt uppdrag är brett med integrerad öppenvårdspsykiatri, familjecentral, rehabenhet och en välutvecklad integrerad samverkan för patienter med beroendeproblematik.

Vårdcentral Gagnef är belägen i Djurås cirka 2 mil norr om Borlänge. Närmsta sjukhus är Falu lasarett med ett avstånd på 4 mil. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Karin Florén
Verksamhetschef
E-post: karin.floren@regiondalarna.se

Norra och Västra Dalarna

Vi är en vårdcentral i glesbygd med drygt 15 000 listade patienter. Vi har hela primärvårdsuppdraget i egen regi och inom våra lokaler. De senaste åren har vi tagit emot många ST-läkare och flertalet har också stannat hos oss, vilket är glädjande. Nu välkomnar vi ytterligare ST-läkare till oss! Vi har både kapacitet och erfarenhet som handledare och god vana att leda i utveckling till specialist i allmänmedicin.

Kontakt

Enrico Mansfeld
Distriktsläkare
E-post: enrico.mansfeld@regiondalarna.se

Susanna Höglund
Verksamhetschef
E-post: susanna.hoglund@regiondalarna.se

Välkommen till Vårdcentral Mora. Här finns både tätort och glesbygd och vi erbjuder en utbildningsplats med stor bredd där primärvårdens alla områden finns tillgängliga. Arbetsplatsen präglas av ett gott arbetsklimat och en högkvalitativ handledning.

Kontakt

Eva Nordin-Olsson
Verksamhetschef och specialist i Allmänmedicin
E-post: eva.nordin-olsson@regiondalarna.se
Tel: 0250-49 38 39 eller 072-141 37 15

Hos oss finner du ett intressant arbete vid en vårdcentral i Siljansregionen. Vi arbetar för att vår befolkning ska känna sig trygga i att besöka oss. Vi har förstärkt vårt samarbete mellan olika personalgrupper genom ett förändrat arbetssätt med bedömning via teamronder. Vi fokuserar också på RAK - rätt använd kompetens, som gör att vi använder våra resurser och röntgen på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.

Vi arbetar med alla delar inom Vårdval, har fokus på levnadsvanor och arbetar preventivt. Vi ska fortsätta utveckla digitaliseringens möjligheter för att stödja framtidens hälso- och sjukvård. Vi vill fortsätta vara en attraktiv arbetsplats för alla yrkeskategorier där vi kan erbjuda kompetensutveckling och driva primärvården framåt för att kunna bli en stark bas i hälso- och sjukvården.

Är du intresserad att vilja hjälpa oss att driva primärvården framåt i vackra Rättvik? Välkommen!

Kontaktperson

Christina Hedman
Verksamhetschef
christina.hedman@regiondalarna.se

Vårdcentralen i Särna är den vårdcentral i glesbygd som är belägen längst från sjukhus, det är 13 mil mellan Särna och Mora. Därför har vi läkare och sjuksköterska i beredskap alla kvällar, nätter och helger. Hos oss finns en mycket kompetent medarbetargrupp som trivs med sitt arbete. Här får du jobba i en fjällnära natur. 

Vi är Dalarnas minsta vårdcentral sett till antal listade patienter, men under vinter- och sommarsäsongen men alla turister ökar arbetsbelastningen som till en vårdcentral i en mindre stad.

Välkommen!

Kontakt

Carin Larnemark
Verksamhetschef
E-post: carin.larnemark@regiondalarna.se

I Älvdalen kan vi erbjuda ett intressant arbete i glesbygd med varierande arbetsuppgifter. Här väljer befolkningen vårdcentralen som första vårdinrättning och vi har därför arbetat för att säkerställa det akuta omhändertagandet. Vi fokuserar på RAK - rätt använd kompetens för att använda våra resurser effektivt och ändamålsenligt. Vi är en liten enhet med fin teamkänsla.

I vårdcentralens preventiva arbete har vi ambitioner att samverka med civilsamhälle och kommun och vi ska fortsätta utveckla digitaliseringens möjligheter. Vi jobbar för att vara en attraktiv arbetsplats för alla yrkeskategorier genom att erbjuda kompetensutveckling. Genom att driva primärvården framåt blir vi en stark bas för hela hälso- och sjukvården.

Kontakt

Anita Nilsson Nääs
Verksamhetschef
E-post: anita.nilssonnaas@regiondalarna.se

Vårdcentralen i Malung är en välfungerande glesbygdsvårdcentral med cirka 6 700 listade patienter. Vårdcentralen består av distriktsläkarmottagning, distriktssköterskemottagning, specialistsjuksköterskor med egna mottagningar (diabetes, blodtryck, Astma/KOL, risk/missbruksmottagning, vårdsamordnare psykisk hälsa), mödra- och barnhälsovård, sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut, rehabkoordinator, samtalsmottagning.

Vi har tillgång till röntgen där delegerad personal kan utföra röntgenundersökning. Vi har planerade besök men även akut verksamhet dagtid, då vi har 75 km till närmaste sjukhus, med allt från eksem, halsont till benbrott och bröstsmärta.

Vi har en stabil läkarbemanning med 3 specialister i allmänmedicin. Vi är också en utpräglad utbildningsvårdcentral som utbildar läkarkandidater, AT, BT och ST-läkare. Här får man som ST-läkare en mycket bred utbildning inom allmänmedicin/glesbygdsmedicin.

Kontakt

Katrin Holmberg
Verksamhetschef
E-post: katrin.holmberg@regiondalarna.se

Peter Rytter
Läkare specialist i allmänmedicin
E-post: peter.rytter@regiondalarna.se

Vårdcentral Vansbro är en glesbygdsvårdcentral med cirka 6800 listade patienter. Här erbjuder vi en en ändamålsenlig och evidensbaserad vård som är anpassad till det lokala samhället genom glesbygdsmedicin. Vården ska vara jämlik och med god kvalitet, bedrivas nära befolkningen och minska behov av resor och inläggningar i slutenvården.

Söker du ST-tjänst hos oss blir du del av vårt kompetenta team, du är en del av vårt dagliga arbete och projekt med ultraljud, suicidprevention samt bedömningsenhet. I team med specialistsjuksköterska jobbar du för patienter med kroniska sjukdomar, rehab, mödrahälsovård, barnhälsovård, rehabkoordinator och vårdsamordnare för psykisk hälsa. Vi har även röntgen och ultraljud för vissa akuta och planerade undersökningar.

I läkargruppen på vårdcentralen har du kollegor med specialistkompetens inom allmänmedicin, internmedicin, endokrinologi samt andrologi. Tillsammans arbetar vi aktivt med att utveckla vårdcentralen och skapa en god nära vård i glesbygd. Ett arbete som vi är stolta över.

Forskning

Vi medverkar i forskning kring SIPE, Swimming-Induced Pulmonary Edem. Ta gärna del av den genom att söka via Chest vetenskapsradion på Sveriges Radio.

Välkommen att söka till oss!